14 en 15 augustus – Luang Prabang cooking en tempels
14 augustus: cooking course. Bij toekomen de rest van de groep: 2 ieren (Tim en Colm) en een japans koppel (Reiko en een veel te moeilijke naam). Kleine groep,viel dus goed mee. Begonnen met zes recepten uit te kiezen die we dan daarna zouden maken. Daarna bezoek aan de markt om de lokale ingredienten wat te zien. Terug naar het restaurant voor het oefenen van versnijden van groenten, die ze daarna gewoon weggooien en reeds klaargemaakte pakken 🙂
Eerst een zevende gerecht door hen klaargemaakt, dan mocht ieder zijn gerecht maken, natuurlijk met een hulpkok er vlak naast. Van de zes gerechten waren er toch twee lekker :), Bruno’s Springrolls en Tim’s Sweet en Sour chicken. En de Bananensoep was ook wel de moeite eigenlijk.
Al bij al leuk om mee te maken, maar vraag ons nu niet om zo een gerecht in Belgie klaar te maken, al is het maar voor de 20 ingredienten die je per gerecht nodig hebt.
15 augustus: zes uur opgestaan om naar de monnikken te kijken die in lange rijen door de straten lopen en waar biddende mensen op straat voor hun dagelijkse ransoen eten zorgen. Indrukwekkend om zien eigenlijk.Misschien proberen morgen terug uit bed te geraken 🙂
Daarna de tempels aan de overkant van de Mekong gaan bezoeken. Boot gedeeld met twee Spanjaarden uit Biaritz. Tempels waren niet echt iets nieuws, zicht op Luang Prabang van de tempel op de heuvel was wel de moeite, het dorpje eigenlijk ook,zo rustig en gewoon aan de overkant van Luang Prabang.
Morgenvroeg vlucht naar Pakse…
Cooking class
Cooking class
Cooking class
Cooking class
Cooking class
Bedelende monniken
Bedelende monniken
Ochtendmarkt op zoek naar bedelende monniken
Ochtendmarkt op zoek naar bedelende monniken
Ochtendmarkt op zoek naar bedelende monniken
Tempels en dorpje overkant rivier
Tempels en dorpje overkant rivier
Tempels en dorpje overkant rivier
Gegevens ter herinnering
Cooking class: $25 pp, Tm Tum Cheng restaurant and cooking school, http://tumtumcheng.com